You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

ВАШІ ЩОДЕННІ ДІЇ

«Хто може сказати, що день, проведений за читанням, – хороший день?

Однак, життя, проведене за читанням – це справді гарне життя»

(Енні Діллард, Мемуарист)

 

Якби Вас попросили скласти список дій та справ, які Ви виконуєте щодня, щоб до нього увійшло? Скоріш за все, це були б найнеобхідніші і водночас звичайні справи: сон, робота, їжа, гігієнічні процедури типу прийняття душу та чищення зубів, процес одягання. А чи можете Ви назвати 10 справ, які Ви робите щодня НЕ тому, що не робити їх – неможливо? Такі справи також є у кожної людини, причому приблизно половиною з них вона може пишатися, а рештою …. Не дуже. Справді, якщо підбити підсумок минулої частини життя, чи приємно нам усвідомлювати, що значну його частину ми витратили, дивлячись у телевізор, займаючись справами на роботі та вдома, жуючи нездорову їжу або безглуздо нишпорячі в Інтернеті? Скоріш за все ні.

Погодьтеся, набагато приємніше було б усвідомлювати, що ми використали хоч трохи часу на те, щоб удосконалити своє тіло, підтримати здоров'я свого організму, сприяти своєму довголіттю. Щоб це сталося, нам слід набути абсолютно нових звичок і змінити набір своїх щоденних дій.

Кажуть, що фітнес можна порівняти з табуретом на трьох ніжках. Перша ніжка – це вправи для здоров'я серцево-судинної системи, друга – силові вправи і третя – розтяжка. Безперечно, досить складно викроїти час для цих вправ протягом переповненого справами дня, і тим більше, збалансувати виконання кожного виду вправ з іншими двома. Ось чому слід займатися фітнесом не «між ділом», а внести вправи в план на день, подібно до того, як вносяться зустрічі та наради.

Думаєте, легше сказати, аніж зробити? Що ж, спробуємо дати кілька порад.

Найпростіший спосіб зробити фізичні вправи частиною щоденної «рутини» - це підв'язати їх під їжу. Це не тільки мотивує Вас якнайшвидше виконати весь комплекс вправ, щоб нарешті вгамувати голод, але й дозволяє розглядати прийом їжі, як «дозаправку» Вашого організму після інтенсивного навантаження. Також це допомагає відмовитися від шкідливих перекусів між їдою, оскільки у свідомості прийняття їжі буде пов'язане з вправами.

• Перед сніданком варто зробити кардіо вправи, до яких відноситься плавання, їзда на велосипеді та пробіжка. Після «прокачування» серця можна прийняти душ, поїсти та з бадьорістю розпочати свій трудовий день.

• Близько 30 хвилин обідньої перерви, наприклад, у понеділок, середу та п'ятницю, можна приділити силовим вправам, а у вівторок, четвер, суботу та неділю ті ж 30 хвилин присвятити розтяжці. Є безліч літератури та інформації в інтернеті з обох видів вправ, Вам залишається лише скласти список вправ, прийнятних для себе, та дотримуватись його. Поставте таймер на подачу сигналу кожну хвилину та виконуйте по одній хвилині кожну з 30 підібраних силових вправ у «силовий день» і 30 розтяжних – у «день розтяжки». Підібравши правильні вправи, можна виконувати їх перед обідом без необхідності міняти одяг та приймати душ після завершення.

• Перед вечерею, якщо у вас є собака – виведіть її на прогулянку. Альтернатива – виконати нескладну роботу в саду, по дому чи зіграти з дітьми у волейбол чи футбол. Важливо – рух.

Ще один вірний спосіб посилити користь від щоденних вправ, це запастися продуктами ФЛП, які і Компанія, і її споживачі вважають основоположними. Це – Гель Алое Вера, Арктичне Море та Форевер Бджолиний Пилок.

Секрет розвитку звички полягає в тому, щоб починати поступово і потроху нарощувати інтенсивність повторення. Виконуйте вправи та дії, які Вам приємні. Ось тоді, якщо навіть день, проведений у русі, не обов'язково виявиться успішним днем, життя, проведене в русі, безперечно, буде успішним.